Microfiberklude lyder måske som et forvirrende ord for mange. Måske er det den del med at det er noget med micro. Måske er det fibre som forvirre folk. Faktum er ihvertfald at der faktisk ikke er ret mange som ved hvad en microfiberklud er. I dette indlæg vil jeg komme mere ind på hvad en microfiberklud er og hvad formålet med den er.

Hvad er en microfiberklud?

Microfiberklude er en genial opfindelse, for alle der regelmæssig skal gøre overflader rene. Microfibre har nemlig den smarte egenskab at det maximere overflade areal. Det betyder at når du tørre noget af så rammer du faktisk overfladen i længere tid, og med større trykfordeling, end du ville have gjort med eksempelvis en karklud.

Micro antyder at noget er meget småt. Fibre er i dette tilfælde noget med de ‘strenge’ af stof som kludene er lavet af. Derfor er microfiberklude en beskrivelse af kludens opbygning eller fremstilling. Det handler om at kluden ligesom er behåret, og derfor også kan indeholde eksempelvis mere sæbevand. Dette er også en af de egenskaber som gør den mere effektiv end en normal klud.

Måske har du brug for et par handsker sammen med dine mikrofiberklude? Vi anbefaler engangshandser. Læs vores indlæg om dem her.

Hvorfor alle burde have microfiberklude.

Som jeg nævner i afsnittet ovenover, så er microfiberklude en del mere effektive en “normale” klude. Det skyldes som ovennævnt flere ting. Blandt andet er der mere overflade areal på kludende, grundet alt deres “hår”. Samtidigt er der mere materiale på et mindre område, og derfor kan de indeholde mere sæbevand eller rengøringsmidler.

Microfiberklude er rigtigt populære i rengøringsbranchen. Om det er toiletter der skal skrubbes eller biler der skal vaskes, så er’ microfibre bare overlegne. Mange microfiberklude er faktisk formet som handsker, så man bare skal tørre overflader af med hænderne. Alt efter anvendelsen kan det være en stor fordel ELLER ulempe at have en hanske på som kan tørre overflader af. Hvis der er meget beskidt og det kræver at man gnubber en masse, kan det godt være en ulempe at skulle bruge håndfladen. Omvendt kan man også få dobbeltsidet handsker så man pludseligt kan stå og bruge knoerne til at få has på de svære pletter.