Danmark er for tiden ramt af en stor fnat-epidemi, og faktisk er landet mere eller mindre udgået for fnat-behandling. Der er lang ventetid på produkter og mange tager alternative midler som engangshandsker i brug, i kampen mod fnat. Engangshandsker hjælper ikke på fnat, men det forhindre spredningen, hvilket er mindst lige så vigtigt.

Hvordan kan engangshandsker hjælpe?

For at forstå hvordan engangshandsker kan hjælpe imod fnat, er vi nød til først at få en forståelse for hvad fnat er. Fnat er en mide som lever af at spise hud fra mennesker og dyr. Den lever ved at den spiser sig igennem huden, og graver lange tunneller uden huden. Imens den graver du lange tunneller uden huden, ligger den æg undervejs. Æggene tager 3-4 uger om at klægge, så det sker ofte, at man ikke selv har opdaget hvis man skulle have smittet andre, fordi at man kan bære rundt på æg.

Det man så kan opnå med engangshandsker, er at man ikke kan overføre fnat ved kontakt med andre personer, eller dyr. Det er jo super relevant ved specielt større forsamlinger af mennesker, da man nemt kommer til at smitte resten af sin familie, hvis man først har anskaffet sig fnatmider. Da især børn har kontakt med andre børn, mere end andre, i løbet ad en normal hverdag, er det et vigtigt område at sætte ind.

Nogle gymnasier har taget kampen op

For unge mennesker sker det også ofte, at de har mere fysisk kontakt med andre, end de tror. Derfor har mange gymnasier i ramte områder sat en stor indsats ind for at stoppe spredningen af fnat. Specielt et gymnasie har gjort sig bemærket i kampen. Det er et gymnasie i midtjylland, som indførte krav om engangshandsker. Kravet var ikke kun under den daglige undervisning. Det var også et krav at alle elever som deltog ved sidste gymnasiefest bar engangshandsker. På den ene side er det en nem måde at starte en temafest. På den anden side er en fest virkeligt et sted hvor man kan få smittet hinanden. Derfor er det også super vigtigt at gymnasiet sætter ind netop her, og gør engangshandsker til et krav.

Siden at kravet blevet indført har der heller ikke været flere rapporteret udbrud af fnat, hvilket må jo siges at være en succes. Gymnasiet fortsætter kravet om engangshandsker ihvertfald året ud.